Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Een hypothecaire lening afsluiten als senior

Een hypothecaire lening afsluiten als senior

Een hypothecaire lening afsluiten op uw oude dag, kan dat wel? Natuurlijk! Op lenen staat namelijk geen leeftijdsgrens. In de praktijk kunt u hierbij echter meer moeilijkheden ondervinden dan jongere mensen. Vooral vanaf de leeftijd van 70 jaar wordt dit aanzienlijk moeilijker. Misschien twijfelt u of u in aanmerking komt voor een hypothecaire lening?

Op lenen staat geen leeftijd

Gepensioneerden willen in de meeste gevallen graag een lening aangaan om hun wooncomfort te verbeteren. Nu u eindelijk de tijd heeft om meer te klussen, wilt u het energiepeil van uw woning optimaliseren. Of u wilt uw woning aanpassen, zodat u er uw oude dag comfortabel in kunt doorbrengen. Herkenbaar? Niet iedereen kan dergelijke werken zomaar betalen. Een hypothecaire lening kan dan een goede oplossing zijn.

Wettelijk gezien moet het voor elke volwassene mogelijk zijn om een lening aan te vragen. Banken hebben echter ook de mogelijkheid om daar bepaalde voorwaarden aan te koppelen. Zij willen er namelijk zeker van zijn dat ze al het geleende geld vroeg of laat terug zullen zien. Hoe ouder u bent, hoe moeilijker het in de praktijk dus vaak is om zo’n hypothecaire lening af te sluiten.

Bent u een risicopersoon?

Elke bank maakt een uitgebreide risicoanalyse op. Zo schatten ze in of het realistisch is dat ze het geleende gedrag binnen een aantal vastgelegde jaren volledig terug zullen krijgen. Ze gaan na hoe uw spaargeld ervoor staat, hoe hoog uw pensioenuitkering is, of u rookt, of u een specifieke ziekte heeft en zo verder. Wanneer u een lening wil afsluiten, mag u er dus zeker van zijn dat u een uitgebreide vragenlijst zult moeten invullen.

In de praktijk zien we dat ouderen vaker als risicovolle leners worden gezien: de kans dat zij binnen de termijn van hun lening overlijden, is nu eenmaal groter dan bij prille dertigers die een eerste lening afsluiten. Banken kiezen aan het einde van de rit volledig zelf aan wie ze al dan niet een lening verlenen.

Uw inkomen geeft meestal de doorslag

Banken willen zekerheid. Wanneer zij merken dat uw inkomen en eigen inbreng aanzienlijk zijn, zullen zij zo goed als altijd een hypothecaire lening voor u afsluiten. Hierbij houdt u er beter rekening mee dat u een hogere premie voor uw schuldsaldoverzekering zult betalen. Want in de berekening van deze premie, speelt leeftijd nu eenmaal een belangrijke rol.

Wanneer u een hypothecaire lening wil afsluiten, raadpleegt u het best verschillende banken. Zo kunt u zorgvuldig de verschillende voorwaarden van alle banken vergelijken en een doordachte keuze maken. Twijfelt u? Laat u dan zeker bijstaan door een vertrouweling met kennis van zaken.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.