Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Een Covid-vaccin is in zicht. Behoor ik tot een risicogroep?

Hoe ga je om met verlies

Corona stelt ons op de proef. De wereld staat in rep en roer en na de ietwat andere zomervakantie zal ook de eindejaarsperiode er dit jaar anders uitzien. Om het virus in te dijken moeten nu eenmaal verregaande maatregelen worden getroffen, maar er is wel degelijk licht aan het einde van de tunnel. In alle uithoeken van de wereld werken tal van bedrijven aan een oplossing om ons uit deze crisis te loodsen, en met succes. De corona vaccins schieten als paddenstoelen uit de grond. Eenmaal goedgekeurd zal het drummen worden voor een vaccinatie, want iedereen staat te popelen om het ‘gewone’ leven weer op te pikken. Toch hoeft u zich geen zorgen te maken, het zijn immers de risicogroepen die als eerste zullen gevaccineerd worden.

Het ene vaccin is het andere niet

Dat er een coronavaccin in zicht is, is voor velen een hoopvolle boodschap. Toch zien heel wat mensen het bos door de bomen niet meer. Er zitten immers verschillende vaccins in de running om effectief op de markt te verschijnen. Wij zetten de drie belangrijkste even op een rijtje.

Pfizer-BioNTech

Het Amerikaanse bedrijf Pfizer en het Duitse BioNTech ontwikkelden samen een vaccin. De tussentijdse resultaten spreken boekdelen. Het vaccin boekt uitstekende resultaten en blijkt voor 90% doeltreffend. Vandaag wordt dit vaccin in een laatste testfase losgelaten op zo’n 44.000 proefpersonen. Het vaccin zit dus in een laatste rechte lijn. Toch zijn er ook enkele nadelen. Zo moet het vaccin bewaard worden bij -70° C en zijn er twee dosissen nodig per persoon. Vooral dat eerste kan in bepaalde gebieden een échte struikelblok vormen.

Moderna

Moderna is een Amerikaans bedrijf en bracht nooit eerder een middel op de markt. Weg ermee, denkt u misschien. Toch schrijft het vaccin van Moderna een 94,5 procent doeltreffendheid op z’n naam. Net zoals de andere vaccins viseert Moderna het eiwit dat het virus gebruikt om gezonde cellen binnen te dringen. Ook dit vaccin noodzaakt een koele bewaring, hier volstaat -20° C echter wel.

AstraZeneca-Oxford

AstraZeneca is een Brits-Zweeds farmaceutisch bedrijf dat in samenwerking met de universiteit van Oxford ChAdOx1 heeft ontwikkeld. Het vaccin levert volgens de eerste testen zo’n 70% effectieve resultaten op. Dat lijkt misschien geen hoogvlieger, maar niets is minder waar. Het vaccin is dankzij zijn eenvoudige bewaring in de koelkast een veelbelovende kandidaat in de coronarace.

Denk aan uw gezondheid en de voorzorgsmaatregelen als u uw kleinkinderen opvangt

Welke vaccins de eindmeet haalden in België

België bestelde tot op vandaag in totaal 22.800.000 coronavaccins. Net voldoende om elke Belg tweemaal te vaccineren. Dat is broodnodig, want de meeste vaccins vereisen immers twee vaccinaties. De bestelling dat ons Belgenlandje plaatste is dan ook geen overbodige luxe als we de ambitie hebben om de volledige Belgische bevolking te vaccineren.

Wist u trouwens dat het de Europese Commissie is, die de onderhandelingen voert voor alle EU-lidstaten? De Europese Unie sloot de voorbije maanden contracten af met zes farmaceutische bedrijven. Het is pas dan dat België aan zet komt, en kan intekenen op bepaalde vaccins. België besloot om in vijf van de zes Europese deals in te stappen. Welke vaccins het uiteindelijk geworden zijn, vind u terug in de onderstaande tabel.

Denk aan uw gezondheid en de voorzorgsmaatregelen als u uw kleinkinderen opvangt

Behoor jij tot een risicogroep voor het coronavaccin?

Nu de vaccins er zijn, kijken heel wat mensen reikhalzend uit naar een vaccinatie. Toch zullen enkel de prioritaire groepen vooraan in de rij komen te staan. Zo zullen eerst de bewoners en het personeel van woonzorgcentra aan de beurt komen, gevolgd door het zorgpersoneel. Daarna kunnen alle 65-plussers, risicopatiënten en mensen met essentiële functies worden ingeënt. Tot slot zullen alle andere volwassen hun inenting kunnen krijgen. De timing hiervoor ligt helaas nog niet vast. Lees meer over de vaccinatiestrategie zoals die werd aangekondigd op 3 december.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.