Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

De herfst is er, een verkoudheid vermijden is de boodschap!

verkoudheid vermijden

De herfst is in het land, bladeren vallen van de bomen en de wind waait weer sterker. De herfst heeft iets speciaals: mooie landschappen, de huiselijke gezelligheid, mutsen en sjaals en de feestdagen die naderen. Er is maar één ding dat de pret kan bederven, en dat zijn de virussen die de ronde doen en leiden tot niezen, snotteren en hoofdpijn. Een verkoudheid vermijden is dus de boodschap. Wij geven u enkele tips!

Kom uit uw kot!

Soms is het koud en nat, maar dat mag geen reden zijn om niet buiten te komen. Je krijgt immers geen verkoudheid door in de wind te staan of de regen te trotseren. Van buitenkomen klaar je helemaal op, gezonde buitenlucht kan echt wonderen doen. Draag echter wel warme kleren, want een verminderde weerstand kan de boosdoener zijn.

Als u gezond wil zijn, dan ademt u beter ook gezonde lucht in. Kom dus gereld buiten in geschikte kleren. U zult zien dat u zich daarna helemaal opgepept voelt!

Ventileer uw woning

Als u toch beslist om enkele dagen binnen te blijven, zet dan regelmatig uw ramen open of gebruik uw ventilatiesysteem. Virussen verspreiden zich namelijk gemakkelijker in gesloten en warme ruimtes. Zorg er dus voor dat de lucht optimaal kan circuleren, want op die manier houdt u ziektekiemen buiten.

Ventileren is trouwens in het algemeen beter voor uw gezondheid. Mensen met allergieën, astma of simpelweg hoofdpijn hebben baat bij frisse lucht.

Denk aan uw gezondheid en de voorzorgsmaatregelen als u uw kleinkinderen opvangt

Was uw handen

Dat handen wassen cruciaal is om virussen uit de weg te gaan, hoeft niet gezegd. Virussen kunnen zich namelijk ook via hand-op-handcontact verspreiden. Was uw handen na een toiletbezoek en voor u aan tafel gaat. Ook wanneer u lekker thuisblijft, doet u er goed aan uw handen regelmatig te wassen. Doorheen de dag komt u immers in contact met tal van bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers. Wist u trouwens dat het afspoelen van uw handen niet voldoende is? Goed wrijven en spoelen met zeep is het beste middel om verspreiding tegen te gaan.

Slaap voldoende

Tijd nemen voor een gezonde nachtrust is belangrijk voor uw weerstand, en hoe beter die is, hoe minder kans u hebt om een verkoudheid op te lopen. Slaap voldoende zodat uw cellen en bloedlichamen fit en krachtig zijn en klaar staan om indringers de deur te wijzen. Wat is dan precies voldoende slaap? Het is vooral belangrijk dat u een vast slaapritme aanhoudt. Ritme en regelmaat zijn noodzakelijk om kwalitatief te kunnen slapen.

Drink voldoende

Een glaasje wijn mag in het weekend natuurlijk niet ontbreken, maar drink vooral voldoende water. Hierdoor kan uw lichaam sneller afvalstoffen afscheiden en krijgen virussen minder kans om zich te ontwikkelen.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.