Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Cohousing en kangoeroewoningen zijn populair

Cohousing en kangoeroewoningen zijn populair

Dat een mens niet gemaakt is om alleen te zijn, hoeft u niet te verbazen. Veel jongeren, volwassenen, maar ook ouderen, brengen graag tijd door met familie en vrienden. Soms gaat het zelfs een stapje verder, en beslissen mensen om samen te wonen. Zo schieten er heel wat cohousing-projecten als paddenstoelen uit de grond en zijn ook kangoeroewoningen razend populair. Enkel samenwonen met leeftijdsgenoten? Nee hoor! Intergenerationeel wonen is een waar begrip. Ook ouderen, jonge gezinnen en jongeren kunnen het met elkaar vinden en trekken bij elkaar in. We brengen de mogelijkheden hier even in kaart.

Wat is cohousing?

Toch uw eigen stek, en tegelijkertijd in groep leven? Dat is cohousen. Cohousers beschikken immers over hun eigen woning (en tuin), maar kunnen ook vertoeven in de gemeenschappelijke gedeelten. Vaak een mooi stukje groen, maar in veel gevallen is er meer. Alle bewoners hebben inspraak over deze gemeenschappelijke ruimte, delen kosten en beslissen samen over de inrichting. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Denk maar aan een speeltuin, buitenkeuken, terras of zelfs een wassalon. Klinkt fantastisch toch?Beperk het aantal mensen dat bij uw zorgbehoevende langskomt.

De voordelen van cohousen

Cohousen brengt mensen letterlijk én figuurlijk dichter bij elkaar. Het sociale aspect van dergelijke cohousing-projecten biedt voor velen vaak de doorslag. Ze voelen zich beter omringd en kunnen steevast terecht bij hun medebewoners. Een spontane babbel en elkaars gereedschap even gebruiken? Dat hoort er allemaal bij! Naast deze sociale meevaller biedt het ook mogelijkheden op financieel vlak. Duurdere installaties zoals wasmachines, droogkasten, barbecues en grasmachines worden simpelweg gedeeld en daar pikt iedere bewoner natuurlijk een graantje van mee. Bovendien staat ook de veiligheid er op punt aangezien iedereen een oogje in het zeil houdt.

Kangoeroewoning: samen en toch apart

In hetzelfde huis vertoeven, en toch apart wonen? Dat is de essentie van een kangoeroewoning. Ouderen verblijven dan op het gelijkvloers, terwijl dochter of zoon met het hele gezin de bovenverdieping inpalmt. Dat ze elkaar perfect aanvullen, is meteen duidelijk. Zorg staat er immers centraal. Zo passen de ouderen weleens op de kinderen, en neemt het jonge gezin de boodschappen voor zijn rekening. Naast de dagdagelijkse dingen, kunnen ze bovendien eenvoudig bij elkaar terecht in geval van nood. Lange afstanden tussen familie zijn verleden tijd en gezellige momenten zijn in een mum van tijd ingepland.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.