Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Als senior een e-bike of e-step gebruiken: een goed idee?

Een e-bike voor senioren

Elektrische fietsen en e-bikes stijgen de laatste jaren enorm in populariteit. Fietsen en bewegen zijn dan ook goed voor de gezondheid. Het houdt ons langer mobiel, maar wanneer we ouder worden, blijkt het minder evident om met een standaardfiets op pad te gaan. We verliezen sneller ons evenwicht en raken moeilijker vooruit omdat ons fysiek vermogen afzwakt. Een elektrische fiets of e-bike heeft heel wat voordelen voor ouderen waardoor het interessant is om erin te investeren.

Elektrische ondersteuning zonder moeite

Een elektrische fiets beschikt over elektrische trapondersteuning waardoor fietsen een fluitje van een cent wordt. Op een e-bike combineert u uw eigen kracht met die van een elektromotor die aangedreven wordt met een oplaadbare batterij. De meeste e-bikes kunnen tot 25 kilometer per uur rijden en geven u letterlijk een duwtje in de rug. Zo wordt het een gemak om op uw bestemming te raken en verliest u geen onnodige energie tijdens het fietsen.

Comfort én veiligheid dankzij een lage instap

Bent u slechter te been? Dan is een elektrische fiets met een lage instap geschikt voor u. U moet zo goed als geen moeite doen om op de fiets te raken en neemt een comfortabele zithouding aan. Bepaalde onderdelen zijn zelfs aanpasbaar zoals de stoelen, de pedalen of het stuur. Bovendien zorgt de lage instap ervoor dat u sneller met uw voeten de grond raakt wanneer u onverwacht moet stoppen of in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Door een helm te dragen tijdens het fietsen in combinatie met het extra comfort, geniet u van meer veiligheid tijdens uw dagelijkse fietsrit.

Nadelen van een e-bike

Maar ook een elektrische fiets heeft enkele nadelen. Zo zijn ze vaak zwaarder en krachtiger dan een standaardfiets en vereisen ze meer armkracht tijdens het optillen. Ze nemen meer ruimte in dan gewone fietsen en u moet dagelijks uw batterijniveau opvolgen. Bovendien zijn e-bikes een pak duurder dan standaardfietsen, waardoor u beter goed nadenkt over de investering.

Zijn ook e-steps interessant voor senioren?

Ook elektrische steps zijn populairder dan ooit bij jongeren en volwassenen. E-steps zijn compact, simpel in gebruik en een goed alternatief om autogebruik te verminderen. Maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Zo zijn e-steps een mogelijk gevaar voor andere zwakke weggebruikers, is het lastig rijden op slechte wegen en is er bij een verkeerd gebruik een gevaar voor de bestuurder zelf. Wanneer u minder mobiel bent is het dus niet aangeraden om een e-step te gebruiken.

Maar wist u dat er ook elektrische steps met een zadel bestaan, die ideaal zijn voor ouderen? Dergelijke step biedt extra rijgenot ten opzichte van een scootmobiel. U neemt actiever deel aan het verkeer door een optimale zithouding, maar geniet tegelijkertijd van het compacte vervoermiddel. Niet alle e-steps met zadel zijn echter toegelaten in België. Indien u interesse heeft, neemt u best contact op met een expert die u voldoende informeert over de mogelijkheden.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.