Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Als oudere genieten van cultuur met een Covid Safe Ticket

Als oudere genieten van cultuur met een Covid Safe Ticket

De cultuursector leeft weer op na een lange periode van thuisblijven en afstand houden. De theaterzalen openen hun deuren, dans- en zangvoorstellingen kunnen opnieuw bijgewoond worden en er staan weer heel wat prachtige films op het programma in de bioscopen. Met een Covid Safe Ticket kunt u met een gerust hart genieten van evenementen waarop veel bezoekers aanwezig zijn, ook als oudere. In deze blog lichten we toe hoe u een Covid Safe Ticket verkrijgt en wat de mogelijkheden ervan zijn.

Het Covid Safe Ticket aanvragen

Sinds 1 september kunt u met het Covid Safe Ticket indoorevenementen vanaf 200 personen bijwonen. Voor buitenevenementen gaat het om minimum van 400 personen. Voor evenementen waarop minder mensen aanwezig zijn, heeft u geen Covid Safe Ticket nodig.

Om een geldig Covid Safe Ticket aan te vragen, moet u voldoen aan een van onderstaande voorwaarden:

  • U bent langer dan twee weken volledig gevaccineerd en u beschikt bijgevolg over een geldig vaccinatiecertificaat.
  • U heeft minstens zes maanden geleden corona doorgemaakt en bent in het bezit van een geldig herstelcertificaat.
  • U liet een PCR-test afnemen en het resultaat daarvan was negatief.
  • U liet een snelle antigeentest afleggen door iemand met een medische achtergrond en het resultaat daarvan was negatief. Het resultaat van deze test is geldig op de dag van afname en de dag daarna.

Het Covid Safe Ticket is altijd gratis. Het is te verkrijgen op de smartphone, maar kan ook via de post opgestuurd worden. Hieronder lichten we toe hoe u het ticket op beide manieren kunt verkrijgen.

Op de smartphone

Om het Covid Safe Ticket digitaal op te vragen kunt u de CovidSafeBE-app installeren. Wanneer u de procedures op de app volgt, heeft u uw Covid Safe Ticket al binnen enkele minuten op uw smartphone. Ook op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer kunt u uw certificaat digitaal opvragen.

Het gebruik van de CovidSafeBE-app is aan te raden: zo vindt u uw Covid Safe Ticket makkelijk terug zonder telkens opnieuw te hoeven inloggen. Het ticket is strikt persoonlijk: u toont het aan de ingang van grote evenementen, samen met uw identiteitskaart.

Via de post

Voor wie geen smartphone heeft, of het Covid Safe Ticket gewoon liever via de post krijgt, is een papieren versie beschikbaar. Wanneer u zo’n papieren versie aanvraagt, mag u rekenen op een wachttijd van één week tussen bestelling en ontvangst.

Om een papieren Covid Safe Ticket aan te vragen, neemt u het best contact op met de Helpdesk van uw regio. Voor Vlaanderen kan dat op het nummer 078 78 78 50 en voor Brussel is dat op het nummer 02 214 19 19.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Maak gebruik van ons lentecondities en krijg tot €1000 korting!

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.