Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Als grootouders de kleinkinderen opvangen: wat mag?

Als grootouders de kleinkinderen opvangen

De zomervakantie staat voor de deur. Het was tot voor kort de normaalste zaak van de wereld dat de kleinkinderen door de grootouders konden worden opgevangen, terwijl de ouders aan het werk zijn. Het coronavirus heeft daar echter een stokje voor gestoken. De overheid probeert zaken te versoepelen door met bubbels te werken, maar het risico op besmetting is er nog steeds.

De grootouders behoren bovendien nog vaak tot een risicogroep. Wilt u als grootouder deze zomervakantie toch voor uw kleinkinderen zorgen? We geven u enkele tips en een overzicht van wat kan en wat (beter) niet.

Zorg enkel voor uw kleinkinderen als u geen klachten hebt

In deze tijden is solidariteit belangrijk, maar zorg in de eerste plaats voor uzelf. We raden grootouders aan om niet op de kleinkinderen te passen als zij tot een risicogroep behoren. Bent u ouder dan 65, dan behoort u eigenlijk automatisch al tot een risicogroep. Doe het ook enkel wanneer u zelf in goede gezondheid verkeert en geen klachten hebt.

Bent u actief als mantelzorger? Dan is het aangeraden niet op uw kleinkinderen te passen, aangezien ook u het virus kunt doorgeven aan een kwetsbare persoon.

De bubbel blijft gelden

Binnenkort worden de maatregelen wellicht opnieuw een beetje versoepeld en zal de sociale bubbel misschien verder uitbreiden. In elk geval zult u deze zomervakantie enkel voor uw kleinkinderen mogen zorgen als jullie tot elkaars bubbel behoren. Handhygiëne en hoesten in de elleboog blijven daarbij uiteraard belangrijk. Het goede nieuws is dat, als jullie deel uit maken van elkaars bubbel, jullie geen afstand hoeven te houden en jullie de kleinkinderen zeker mogen knuffelen. Geniet ervan!

Spendeer de zomervakanie met kleinkinderen

Tips om deze zomervakantie met de kleinkinderen te doen

Mag u deze zomer op uw kleinkinderen passen? Dan delen we graag nog enkele leuke activiteiten om samen te doen:

- Vul waterballonnen en laat hen buiten een waterballonnengevecht houden. Als u kan of wil meespelen, doen! Het is bewezen dat kleinkinderen u jong houden.

- Nu de horeca weer open is, kunt u een gezellige tearoom uitkiezen om daar een lekkere pannenkoek te gaan eten.

- Geef de kleinkinderen enkele grote oude lakens en wat stoelen om buiten een kamp te bouwen en picknick samen in de tuin.

- Bak samen een taart of maak een mooi bloemstukje.

- Lees samen een boek of laat uw kleinkind zijn eigen verhaal verzinnen en tekenen.

Hoe hou ik contact met mijn kleinkinderen als ik hen nog niet mag zien?

Behoort u tot een risicogroep of zitten uw kleinkinderen niet in uw bubbel? Dan is het aangeraden om fysiek contact nog even te vermijden. Toch kunt u ook op andere manieren contact houden. Misschien kunt u dagelijks via de webcam een verhaaltje voorlezen? Of online een spelletje spelen, zoals dammen of Uno? Misschien is eens samen ontbijten via de camera wel een leuk idee!

Er zijn manieren genoeg om alsnog contact te houden, maar we begrijpen dat u staat te popelen om uw kleinkinderen en kinderen weer in de armen te sluiten. Hou nog even vol, het komt zeker goed.

Hou contact tussen grootouders en kleinkinderen

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.