Welkom bij TKE Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Activiteiten voor ouderen om de dag leuk in te vullen

Activiteiten voor ouderen om de dag leuk in te vullen

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, is wellicht de droom van iedere oudere. Misschien heeft u uw huis reeds aangepast, komt er regelmatig familie langs om u te helpen of doet u een beroep op professionele zorgverlening. Thuis blijven wonen is voor heel wat ouderen écht een godsgeschenk, en toch speelt eenzaamheid en verveling hen vaak parten. Bewoners van woonzorgcentra worden verwend met tal van leuke activiteiten, terwijl u er thuis vaak alleen voor staat. Een goede dagindeling is cruciaal, TK Elevator helpt u graag een handje.

Kies voor een aangename wandeling of trek erop uit met de fiets

Even een frisse neus halen en de benen strekken is áltijd een goed idee. Of het dan altijd een wandeling in het park moet zijn, is een vergissing. Ondanks het feit dat een eenvoudig blokje om en even naar de bakker enorm rustgevend kan zijn, bestaan er nog heel wat andere activiteiten in de buitenlucht die u vast en zeker kunnen bekoren. Fietsen bijvoorbeeld. Heeft u al eens overwogen om er met de elektrische fiets op uit te trekken? Veel elektrische fietsen zijn immers volledig uitgerust voor ouderen. Naast de extra hulp bij het trappen, beschikken ze ook over een lage instap zodat u veilig op en af kunt stappen. Bent u uitgekeken op de natuur in uw dichte omgeving? Met een elektrische fiets legt u snel meer kilometers af en begeeft u zich eens in een nieuwe omgeving.

Ook tuinieren of een spelletje petanque

Om buiten te zijn, hoeft u niet altijd de voordeur te nemen. Ook de achterdeur en meer specifiek uw tuin biedt mogelijkheden. Tuinieren is dé ideale manier om uw gedachten even te verzetten en hoeft niet lastig te zijn. Investeer in bloem- of plantenbakken op hoogte en haal licht en ergonomisch tuinmateriaal met lange stelen in huis. Vaarwel bukken en reiken, hallo groene vingers! Ruik de verse bloemen, geniet van de heldere kleuren, en misschien ligt er na enkele weken wel heerlijke witloof of een verse krop sla op uw bord. Het hoeft natuurlijk niet altijd hard labeur te zijn, ook een eenvoudig spelletje petanque met vrienden heeft z’n charme. Haal uw competitieve geest naar boven, spreek af met vrienden en strijd om de titel. Maak er bovendien een regelmatige afspraak van zodat ook uw vrienden de kans krijgen om eens een potje te winnen.

Ook binnen plezier en vertier

Soms zijn de weergoden ons niet goed gezind en blijven we lekker knus binnen. Of u dan een hele dag voor de televisie moet doorbrengen? Absoluut niet. Even genieten van een spannende serie kan natuurlijk wel, maar zorg voor afwisseling. Tover een overheerlijke taart op tafel of bak lekkere koekjes voor de kleinkinderen. Experimenteer in de keuken en probeer eens wat nieuwe recepten uit. Ook dankzij gezelschapsspelletjes bent u eenvoudig uren zoet. Leg een kaartje met uw vrienden, verdiep u in complexe kruiswoordraadsels of haal Scrabble® nog eens uit de kast. Las tot slot voldoende rustmomenten in. Neem een goed boek bij de hand of droom even lekker weg in de zetel.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Geniet tijdens januari van 0% BTW* bij aankoop van een nieuwe S200 traplift.

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur TK Home Solutions