Welkom bij TKE Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Actief leven bij senioren

Actief leven bij senioren

Bij het ouder worden verslechteren niet alleen de fysieke prestaties bij veel mensen, maar neemt ook de mentale fitheid af. Geen reden om ontmoedigd te raken, maar het is belangrijk om tijdig tegenmaatregelen te nemen.

Wie herkent het niet? U zult de huissleutel niet op de gebruikelijke plaats vinden of terugkomen van winkelen en alles in de mand hebben behalve de dingen die u nodig heeft. Of u kan op straat iemand uit het verleden ontmoeten wiens naam u zich gewoon niet meer kan herinneren. Dit is vergelijkbaar met veel mensen - inclusief jongere mensen - en is meestal geen reden tot bezorgdheid. Het is eerder zo dat we vaak in gedachten verzonken zijn en ons niet concentreren op wat we doen. Of u bent zo gestresst dat je gewoon niet meer informatie kunt opnemen en alleen de belangrijkste onthoudt. Dit zijn allemaal tijdelijke symptomen.

Om ook op gevorderde leeftijd mentaal fit te blijven, kan u zelf een beetje preventief doen. Beweging is bijvoorbeeld een goed middel: zowel fysieke als mentale beweging helpen bij het vormen van nieuwe verbindingen in de hersenen en zorgen ervoor dat het hoofd zich moet inspannen. Of het nu gaat om een klein fitnessprogramma (zie ook onze gids rugpijn en fitheid in je eigen vier muren), de dagelijkse wandeling, regelmatige ontmoetingen met gelijkgestemden of deelname aan excursies en bezoeken. Alles draagt bij aan de spirituele stimulatie. Omgaan met nieuwe technologieën, zoals videotelefonie of mobiele telefoons, kan ook helpen, hoewel het soms een beetje moeilijk kan zijn. Een vitaminerijk dieet en voldoende hydratatie blijven je helpen gezond en fit te blijven. Omdat vaak een ‘verwarring’ ineens gewoon uitdroging bleek te zijn en kan worden opgelost met regelmatig waterverbruik.

actief leven bij senioren

Als u nog steeds problemen heeft met uw geheugen of als uw persoonlijke omgeving veranderingen in uw aard ervaart, moet u medisch advies inwinnen. Omdat zelfs met een passende diagnose zoals Alzheimer of andere vormen van dementie, gerichte medicatie en aanvullende maatregelen zoals ergotherapie kunnen helpen om de ziekte goed aan te pakken en zo lang mogelijk te stoppen. Zo zorgen een regelmatige dagelijkse routine, oriëntatiehulpmiddelen of het aanhouden van aangeleerde gewoonten ervoor dat zieke mensen zich veilig voelen. Bovendien moet ervoor worden gezorgd dat de getroffenen regelmatig worden verzorgd en dat vooral de noodzakelijke medicatie wordt ingenomen. Daarnaast moeten familieleden geduld hebben en leren omgaan met veranderingen in de natuur. Ze mogen ook niet bang zijn om hulp van buitenaf te accepteren.

actief leven bij senioren

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Geniet tijdens januari van 0% BTW* bij aankoop van een nieuwe S200 traplift.

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur TK Home Solutions