Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Aandachtspunten bij de aankoop van een scootmobiel

Kent u het verschil tussen randaarding en penaarding

Denkt u eraan om een scootmobiel te kopen? Uitstekend idee, want met een scootmobiel gaat en staat u waar u wilt. U kunt er zorgeloos op uit trekken en bijgevolg uw sociale contacten beter onderhouden. Er zijn erg veel soorten scootmobielen verkrijgbaar, waardoor een geschikt model uitkiezen niet evident is. Het is dan ook aangewezen om op voorhand voldoende informatie in te winnen. Zo beslist u doordacht in welk model u investeert. In deze blog geven we enkele praktische tips mee om de juiste keuze te maken.

Waarvoor wilt u de scootmobiel gebruiken?

Als eerste staat u het best stil bij het gebruik van de scootmobiel. Wilt u zich enkel binnenshuis beter kunnen verplaatsen? Of zal de mobiel dienen om boodschappen te doen, vrienden en familie te bezoeken en eropuit te trekken? In het eerste geval is de wendbaarheid en de omvang van de scootmobiel heel belangrijk. Hoe kleiner en compacter, hoe beter u zich binnenshuis kunt verplaatsen. Een stabiele en robuuste scootmobiel is dan weer een betere optie voor buitengebruik. U bewaart er eenvoudig boodschappen in en rijdt vlot op verharde wegen.

Ook de snelheden van de scootmobiel variëren. De gemiddelde snelheid van een scootmobiel ligt rond de 12 km/u, maar er zijn ook modellen die tot wel 20 km/u halen. Bij lange tochten is een snellere scootmobiel aangeraden. Als de ritjes eerder kort zijn of binnenshuis plaatsvinden, is een scootmobiel met een lagere snelheid ideaal.

Denk na over het comfort

Net als een auto kan een scootmobiel uitgerust worden met allerlei extraatjes. Denk dus op voorhand na hoe comfortabel u de weg op wil. Extra veringen voor mensen met een zwakke rug, verstelbaarheid in hoogte of een display waarop de snelheid en het batterijpercentage makkelijk op af te lezen zijn … Het zijn slechts enkele mogelijkheden. Ook een houder voor een wandelstok, extra manden of verwarmde stuurgrepen maken een ritje extra comfortabel.

Soorten scootmobielen

Het aantal wielen bepaalt de wendbaarheid van de scootmobiel. Een model met drie wielen is wendbaarder dan een model met vier wielen. De banden van een vierwieler zijn namelijk kleiner, maar de draaicirkel is wel groter. Als u de scootmobiel vooral binnen zal gebruiken, is een driewieler aangeraden. Een vierwieler is dan weer een stuk stabieler dan een driewieler. Ondertussen bestaan er ook al scootmobielen met vijf wielen. Dankzij de extra stabiliteit en veiligheid kunnen die onmogelijk kantelen.

Sommige scootmobielen zijn ook aanpasbaar aan een eventuele handicap. Enkele slimme technieken zorgen er dan voor dat de scootmobiel volledig op maat gemaakt wordt. In dat geval zijn er verschillende manieren mogelijk om gas te geven en te remmen. Een gaspedaal voor de voet of een hendel voor de duim zijn slechts enkele voorbeelden. Vraag bij elk model naar de verschillende mogelijkheden en kies de scootmobiel waar u zich het veiligst in voelt.

Hoe ver kan ik rijden zonder de batterij op te laden?

De actieradius staat voor het aantal kilometers dat u kunt afleggen met een volle batterij. Doorgaans heeft een scootmobiel een gemiddelde actieradius van 40 kilometer. Wilt u verder rijden? Dan kiest u beter voor een model waarmee u tot 200 km kunt afleggen. Uiteraard stijgt de prijs naarmate de capaciteit van de accu hoger wordt.

Andere factoren die de actieradius beïnvloeden zijn de maximale snelheid, het totale gewicht, de bandenspanning en de weersomstandigheden.

Informeer grondig

Als u overweegt om een scootmobiel te kopen, raden we u sterk aan om een specialist te raadplegen. Die zal u alle mogelijkheden presenteren en u krijgt dan de kans om vragen te stellen. Maak zeker ook eens een testrit en ontdek zo welke scootmobiel het best bij u past.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.