Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

15 online activiteiten met grootouders vanop afstand

15 online activiteiten met grootouders vanop afstand

De huidige coronapandemie maakt bezoekjes aan kleinkinderen of grootouders moeilijker. Misschien is er alleen online contact of blijft het bij zwaaien aan het raam. Sommige grootouders en kleinkinderen wonen sowieso op grote afstand van elkaar. Speciaal voor alle kleinkinderen en grootouders die elkaar al te lang moeten missen, geven we in deze blog tips voor 15 online activiteiten die u perfect vanop afstand kunt doen. Het enige wat u nodig heeft, is een scherm met videoverbinding.

1. Wie ben ik?

Laat aan beide kanten van de lijn iemand anders thuis de naam van een bekende persoon of tekenfilmfiguur op een blaadje schrijven. Kleef het daarna op uw voorhoofd. Stel daarna om de beurt eenvoudige ja-nee-vragen aan elkaar. Wie het eerst kan raden welke naam op zijn voorhoofd staat, is gewonnen!

2. Lees een boek voor

Het is niet hetzelfde als een echt verhaaltje voor het slapengaan, maar ook een online voorleessessie kan leuk zijn. Met of zonder boek om uit voor te lezen, oma’s en opa’s zijn de beste vertellers!

3. Maak samen een verhaal

Om echt samen aan de slag te gaan, kunt u ook samen een verhaal verzinnen. Laat zoveel mogelijk gezinsleden deelnemen. Iemand start het verhaal met een zin en de volgende verzint het vervolg. Zo bouwt u zin na zin een spannend of fantasierijk verhaal.

4. Help met het huiswerk

Oma en opa hebben soms meer geduld dan mama en papa. Het kan erg leuk zijn om samen huiswerk te maken. Zo blijven de grootouders ook goed op de hoogte van de schoolresultaten van de kleinkinderen.

5. Bekijk oude foto’s

Haal die oude foto’s van onder het stof en vertellen maar! Kleinkinderen vinden het geweldig om te luisteren naar de verhalen die oma en opa over vroeger vertellen. Het hoeven zelfs geen hele oude foto’s te zijn. Enkele foto’s van een paar jaar geleden kunnen al voor heel wat plezier zorgen.

6. Pictionary

Tekenen maar! Oma en opa tekenen iets en de kleinkinderen raden wat het is. Klaar? Dan is het aan de kleinkinderen om te tekenen. Dat kan met blad en papier, maar er bestaan hier ook online mogelijkheden voor.

7. Uitbeelden

Zowel de grootouders als kleinkinderen maken een aantal kaartjes met woordjes erop. Daarna beelden ze elk om de beurt zo goed mogelijk uit wat er op de kaartjes staat. Dat wordt lachen!

8. Spelen met filters

Wanneer u videobelt, zijn er meestal heel wat leuke extra’s beschikbaar, afhankelijk van de app die u gebruikt. Speel met de filters en word een hondje, een gekke astronaut of een dikke aardbei. De kleinkinderen zullen het geweldig vinden.

9. Wat is er weg?

Leg een aantal voorwerpen op tafel. Laat de kleinkinderen een aantal seconden kijken en dek dan de camera af. Neem vervolgens een voorwerp weg en laat de kleinkinderen raden wat er is verdwenen. Draai daarna zeker eens de rollen om, want ook voor oma en opa is dit een uitdagend spelletje.

10. Maak een quiz

Een toffe quiz over oma en opa zelf? Waarom niet! Laat de kinderen raden naar oma’s lievelingseten en opa zijn lievelingskleur. Zo leren jullie elkaar nog beter kennen.

11. Speel verstoppertje

Ook verstoppertje kunt u vanop afstand spelen. Iemand verstopt zich en de andere gaat met de telefoon in de hand op zoek. De kleinkinderen of grootouders aan de andere kant van de lijn zijn de speurders en sturen de persoon met de telefoon in de hand aan.

12. Ga samen naar buiten

Als zowel de kleinkinderen als de grootouders een tuin hebben, kunnen jullie samen naar buiten. Elk gaat in zijn eigen tuin staan en samen zoeken jullie om het eerst een bepaald voorwerp: een lieveheersbeestje, een gekke steen of een klavertje vier.

13. Schrijf een brief

Hiervoor heeft u zelfs geen scherm nodig. Schrijf elkaar om beurten een lange brief, een toffe postkaart of een grappig mopje. Het stimuleert de creativiteit en schrijfvaardigheid van de kleinkinderen.

14. Poppenkast

Speel een leuk poppenkastverhaal voor elkaar. Dat raken de kleinkinderen nooit beu. Wissel ook zeker de rollen eens om en sta versteld van de gekke verzinsels van uw kleinkinderen.

15. Gewoon even bijbabbelen

Het moet niet altijd speciaal zijn. Gewoon even praten over wat er die dag of week allemaal gebeurd is, is al een fijne activiteit op zich.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.