Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

10 eenvoudige oefeningen voor ouderen tijdens de quarantaine

Thuis sporten voor ouderen

Tijdens deze periode van opsluiting vanwege de corona-epidemie worden we gedwongen thuis te blijven. Maar opsluiting rijmt niet met een zittende levensstijl. Houd uw geest en vorm zelfs in deze moeilijke tijden door alternatieven te vinden voor sportscholen en door deze activiteiten gratis thuis te doen!

Sport is goed voor de gezondheid

De verleiding om uren achter de schermen door te brengen kan heel verleidelijk zijn. Maar het is belangrijk om te bewegen, ook als je geen atleet bent.

Het moet niet meer aangetoond worden, sport is goed voor de gezondheid. Daarnaast raden we 30 minuten sportactiviteit per dag aan.

Het is gemakkelijk om oefeningen te vinden om thuis te doen op sociale netwerken zoals Instagram en YouTube, waar veel sportliefhebbers hun knowhow delen.

Hoe sport je thuis?

De sportscholen zijn gesloten, maar raak niet in paniek! Je hebt niet per se apparatuur nodig om jezelf te versterken en om het beste van jezelf te geven.

Er zijn duizend-en-een manieren om thuis aan lichaamsbeweging te doen. Dus nadat je je beste sportoutfits hebt aangetrokken en ruimte hebt gemaakt door je meubels opzij te duwen, hoef je alleen maar aan de slag te gaan!

Probeer uw dag op te splitsen door sets van kleine, intensere oefeningen en streksessies af te wisselen.

Vergeet net als in de sportschool niet op te warmen en jezelf te hydrateren.

10 door ons geselecteerde sportoefeningen

1- Squats

De squat is een zeer complete essentiële oefening die de bilspieren, dijen, hamstrings en buikspieren traint. Wees voorzichtig, als de squats slecht worden gedaan, kan dit erg gevaarlijk zijn voor je rug.

2- Het springtouw

Geweldig voor cardio en zeer verkwikkend. Deze krachttraining is perfect om buikvet te verliezen en calorieën te verbranden.

3- Yoga

Yoga blijft de koning op het gebied van thuissporten. Deze activiteit is zeer gunstig voor het lichaam, ons zenuwstelsel, onze concentratie en ook onze geest.

4- Hometrainer

Als je een hometrainer hebt die stoffig wordt, is dit het moment om hem eruit te halen. Hiermee kunt u alle delen van het lichaam bewerken.

5- Sport met videogames

Het is tijd om tijdens opsluiting terug te gaan naar videogames. Haal je Wii er weer uit en daag jezelf uit met meerdere sportieve activiteiten zoals boksen.

6- Burpees

Deze oefening is geweldig om spieren op te bouwen.

Hurk neer en spring in een bekledingsplank, doe dan een pomp, breng je voeten met een kleine sprong naar je handen en sta op.

7- De dips

Train je armen en vooral de triceps. Je moet op een stoel of richel leunen.

8- Het bord

Een belangrijke oefening om de buik te versterken. Om ook met het gezin te doen.

9- Bicep-krul

Als je geen dumbbells hebt, kun je waterflessen gebruiken. Met de ellebogen vastgelijmd aan je lichaam en zonder ze te bewegen, doe je een flex-extensie van de armen.

10- Dans

Of je nu alleen bent of met je dierbaren, dansen is een erg vermakelijke bezigheid. Je werkt aan coördinatie, het cardiorespiratoir systeem en je krijgt energie door de oxidatie van vetten. Een uitstekende oefening om ons lichaam te versterken.

Regelmatig sporten wordt warm aabevolgen, maar zorg er dan voor dat u uw inspanningen in evenwicht brengt op basis van uw fysieke conditie en uw gezondheid.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.