Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Woning toegankelijk maken met platformlift

Een toegankelijke woning met een platformlift

Bent u of is één van uw huisgenoten rolstoelgebruiker? De toegang tot uw woning kan dan al een eerste uitdaging zijn als er een kleine of grotere verhoging zou zijn. Ook de trap naar de bovenverdieping kan aardig wat voeten in de aarde hebben. Heeft u al gedacht aan het installeren van een platformlift? Dat is een handige oplossing om hoogteverschillen te overbruggen.

Hoe werkt een platformlift?

De naam zegt het zelf, dit type lift bestaat uit een horizontaal platform waar een rolstoelgebruiker op kan rijden om zo letterlijk naar een hoger niveau getild te worden. Een platformlift wordt voornamelijk bij trappen gebruikt, maar ook voor kleine opstapjes. Voor verschillende toepassingen bestaan er diverse types die we kunnen onderverdelen in:

De diagonale platformliften zijn geschikt voor rechte trappen, terwijl gebogen platformliften voor gebogen trappen bedoeld zijn. De plateaulift wordt ook wel de verticale platformlift genoemd en wordt gebruikt voor kleine, verticale hoogteverschillen, zoals een opstapje voor de voordeur.

De voordelen

Platformliften bieden tal van voordelen, waardoor de investering erin echt de moeite waard is als u of iemand binnen uw gezin mindervalide is en de trap niet zomaar op en af raakt:

  • voor elk type trap(je) bestaat er een geschikte platformlift
  • elke platformlift is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waardoor er altijd een type is dat in uw interieur past
  • u kunt de platformlift gewoonlijk toeklappen, zodat deze geen plaats inneemt wanneer ze niet gebruikt wordt
  • een platformlift is steeds uitgerust met de nodige beveiliging
  • een platformlift kan veel meer gewicht dragen dan een traplift
  • dit type lift is goedkoper dan een huislift
  • en dergelijke liften zijn altijd zeer gemakkelijk en intuïtief te besturen

Wat kost een platformlift?

De prijzen voor een platformlift kunnen behoorlijk variëren, afhankelijk van de toepassing die u verkiest en het gewenste design. Zaken die hierbij een rol spelen zijn bijvoorbeeld of de lift voor een rechte trap of een trap met bochten bedoeld is, hoelang de rail moet zijn, hoeveel bochten de trap heeft, hoe groot het hefplatform moet zijn, en dergelijke meer. Bij veel producenten kunt u een gratis gesprek inplannen om uw behoeftes te analyseren en een vrijblijvend voorstel te ontvangen.

Het is bovendien heel goed mogelijk dat u in aanmerking komt voor een subsidie van de overheid voor uw platformlift. Ook hierover kunnen onze experts u advies geven en u op weg helpen. Neem hier alvast een kijkje voor meer informatie over subsidies voor platformliften.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.