Coronavirus : TK Home Solutions zet zijn dienstverlening voort met inachtname van de nodige voorzorgsmaatregelen. Meer info

Skip Navigation

Openbare gebouwen rolstoeltoegankelijk dankzij platformliften

Openbare gebouwen rolstoeltoegankelijk dankzij platformliften

We horen wel vaker dat rolstoelgebruikers moeilijk hun weg vinden naar publieke diensten. Letterlijk bedoelen we dan. Heel wat publieke gebouwen zijn immers ontoegankelijk voor rolstoelgebruikers, en dat kan niet door de beugel, vinden we bij thyssenkrupp. Smalle parkeerplaatsen en deuren, maar ook trappen en onoverkomelijke niveauverschillen zijn dagelijkse kost voor rolstoelgebruikers. Door de jaren heen zette de overheid stappen vooruit, maar ondanks alle vorderingen is het eindresultaat, namelijk toegankelijke gebouwen voor iedereen, nog heel ver weg. In deze blog meten we de schade op, en leggen we een mogelijke oplossing aan de dag.

Ontoegankelijke gebouwen ondanks maatregelen

Veel publieke gebouwen, zoals overheidsgebouwen, maar ook winkels en appartementsblokken zijn ontoegankelijk voor rolstoelgebruikers, dat blijkt uit een onderzoek dat de overheid zelf heeft gevoerd. Een verontrustend resultaat, wetende dat de overheid al sinds 2010 maatregelen treft om de toegankelijkheid van gebouwen te verbeteren. Zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten moeten sindsdien immers voldoen aan enkele criteria. Denk maar aan aangepaste sanitaire voorzieningen, een gebruiksvriendelijke lift of simpelweg een deur die breed genoeg is. De opgelegde regels missen hun effect en de basistoegankelijkheid van publieke gebouwen staat nog lang niet op punt.

Waarom zijn gebouwen ontoegankelijk?

De ‘miserie’ begint vaak al op de parkeerplaats. Daar vormen de smalle parkeerplaatsen een eerste obstakel bij het in- en uitstappen. Daarna volgen tientallen trappen of botsen ze op vervelende niveauverschillen. De voordeur is onbereikbaar en mochten ze er toch geraken, dan blijkt de deur zelf vaak té smal voor rolstoelgebruikers. Een ware nachtmerrie, niet? Dat de grootste moeilijkheden achter de rug zijn zodra u binnen bent, is allesbehalve waar. Ook binnen in de gebouwen laat de toegankelijkheid te wensen over. De vele trappen, opstapjes, smalle gangen en rolstoelonvriendelijke sanitaire ruimtes zijn haast in geen enkel publiek gebouw weg te denken.

Platformliften kunnen toegankelijkheid verbeteren

Er is duidelijk werk aan de winkel, dat beseffen we ook bij TK Elevator. Naast het verbreden van deuren en gangen of het implementeren van hellende vlakken, kunnen ook liften de rolstoeltoegankelijkheid van een gebouw naar een hoger niveau tillen. Kleine opstapjes, maar ook trappen kunnen we eenvoudig de baas dankzij onze platformliften. Rolstoelgebruikers begeven zich simpelweg op het horizontale platform en staan in een mum van tijd op een andere verdieping of hoogte. Voor elke situatie heeft TK Elevator een oplossing:

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Ja, ik heb interesse in een vrijblijvend bezoek voor een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek TK Elevator

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions