Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Openbaar vervoer toegankelijk dankzij platformlift

Toegankelijk openbaar vervoer met een platformlift

Als u weet dat één op de acht mensen ouder is dan 60 en dat dat cijfer zal blijven toenemen, dan is het duidelijk dat heel wat sectoren en bedrijven rekening zullen moeten beginnen houden met deze groeiende doelgroep. Het openbaar vervoer, bijvoorbeeld. Senioren laten steeds vaker de wagen staan en nemen de bus of de trein om op hun bestemming te geraken. Logisch ook, want het is veiliger en gemakkelijk. Maar wat als deze persoon moeilijker te been is?

Hoe een platformlift kan helpen om in- en uit- te stappen

Het grootste obstakel aan het openbaar vervoer, is vaak dat in- en uitstappen door de grote opstap moeizamer gaat en voor sommige mensen zelfs onmogelijk is. Gelukkig bestaat er zoiets als platformliften. Hier kunnen rolstoelpatiënten op rijden of patiënten die moeilijker te been zijn op gaan staan. Het platform gaat omhoog et voilà, u kunt instappen! Er zijn al heel wat vervoersmaatschappijen die deze oplossing voorzien voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking. Zo kunt u bij de NMBS tot 24 uur op voorhand assistentie reserveren. Een medewerker komt u op het afgesproken tijdstip en de afgesproken plaats ophalen om u met een platformlift op de trein te helpen. Ook De Lijn voorziet manieren om rolstoelgebruikers en mensen die moeilijker te been zijn zorgeloos te laten meereizen.

Initiatieven van De Lijn voor senioren

In deze blog zetten we graag even De Lijn in de kijker. Heel wat senioren maken gebruik van de bus om te gaan winkelen of vrienden en familie te bezoeken. Het bedrijf zet dan ook sterk in op toegankelijkheid met onder meer volgende uitrustingen:

  • een oprijplaat die uitgeschoven of uitgeklapt wordt om het niveauverschil tussen de verlaagde vloer en het verhoogde perron te overbruggen voor rolstoelgebruikers;
  • voor rolstoelgebruikers is elke bus en tram voorzien van een veilige, toegankelijke rolstoelplaats;
  • bussen en trams hebben vooraan ook enkele voorbehouden plaatsen voor mensen die minder goed te been zijn, senioren of zwangere vrouwen;
  • nieuwere bussen en trams zijn ook uitgerust met een speciale drukknop om een halte aan te vragen en de deuren niet automatisch te laten sluiten, zodat de passagier meer tijd heeft om uit te stappen;
  • alle belbussen zijn uitgerust met een lift;
  • ...

Er zijn zelfs gratis abonnementen bij De Lijn voor mensen met een handicap. Daarvoor moet u uiteraard wel aan een aantal voorwaarden voldoen. U ziet, zelfs wanneer u minder goed te been bent of een rolstoel moet gebruiken, kunt u nog steeds het land doorreizen met het openbaar vervoer.

Over TK Home solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Maak gebruik van ons lentecondities en krijg tot €1000 korting!

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.