Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Ik kocht een woning met een huislift: laten staan of verwijderen?

Ik kocht een woning met een huislift: laten staan of verwijderen?

Kocht u onlangs een nieuwe woning met een huislift in? Dat kan erg praktisch zijn voor wie minder mobiel is. Maar tegelijk neemt zo’n lift best wat plaats in. Twijfelt u of u de huislift in uw nieuwe woning al dan niet wil behouden? In deze blog gaan we na wat de mogelijkheden zijn.

Wat is een huislift?

Een huislift is een kleine personenlift. U kunt er vlot met een rolstoel in rijden en voor u het weet staat u op een verdieping naar keuze. Om de lift vlot op en neer te laten gaan is het noodzakelijk dat er een liftschacht wordt gebouwd over alle verdiepingen van de woning heen. De uitgangen die aansluiten op de huislift moeten ook op elke verdieping voldoende ruim zijn, zodat een rolstoel- of rollatorgebruiker vlot kan manoeuvreren.

Het spreekt voor zich dat een huislift in een woning installeren een hele klus is. Die lift zomaar verwijderen is dan ook niet zo evident.

De liftschacht blijft meestal behouden

Wilt u de huislift uit de woning laten halen? Dat kan zeker. Zulke werken laat u het best uitvoeren door een firma die gespecialiseerd is in dergelijk demonteerwerk. Hou er wel rekening mee dat de kokerstructuur behouden zal worden, tenzij u bereid bent om grondige verbouwingen te laten uitvoeren.

Als de huislift zich nog in een goede staat bevindt, raden we dus zeker en vast aan om die niet te laten verwijderen. Zo maakt u optimaal gebruik van de kokerruimte in uw woning en bespaart u grote kosten. Ook wie minder mobiel is verplaatst zich op die manier makkelijk in uw woning en u hoeft niet met zware voorwerpen op de trap te zeulen. Mooi meegenomen, toch?

Wist u trouwens dat mensen vaak preventief een koker in hun woning voorzien? Zo kunnen ze zorgeloos een huislift installeren wanneer dat nodig blijkt en genieten ze een leven lang van hun eigen huis.

Een nieuwe huislift

Wanneer de huislift in uw woning niet langer werkt, kunt u de oude lift laten verwijderen en voorlopig geen nieuwe lift installeren. Wanneer een huislift na verloop van tijd wel van pas zou komen, is het slechts een kleine moeite om een nieuwe te laten installeren.

Wie meteen voor optimaal comfort wil kiezen, kan de oude huislift uiteraard ook meteen laten vervangen door een nieuwe.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.