Coronavirus : TK Home Solutions zet zijn dienstverlening voort met inachtname van de nodige voorzorgsmaatregelen. Meer info

Skip Navigation

Huislift of traplift voor rolstoelgebruikers?

Huislift of traplift voor rolstoelgebruikers

U bent rolstoelgebruiker en wilt de bovenverdieping van uw woning zorgeloos blijven gebruiken? Een huislift of traplift zijn dan zeker een goede oplossing. Maar welke van de twee moet u kiezen? Wat zijn de voor- en misschien ook wel nadelen van beide? En welke oplossing is het best geschikt voor uw specifieke woning? Op al deze vragen geven we in deze blog een antwoord.

Wat is een huislift en wat zijn de voordelen?

Een huislift is als een lift die je ook in openbare gebouwen ziet, maar dan wel vaak veel mooier en innovatiever. U denkt wellicht: ‘dat past zeker niet in mijn woning’. Toch wel! Voor de installatie van de meest innovatieve huisliften volstaat slechts één vierkante meter. In elk soort gebouw en in elke ruimte is een huislift mogelijk. U kiest zelf hoe prominent de lift aanwezig mag zijn. Deze kan eerder op de achtergrond verdwijnen, letterlijk dan, of net heel zichtbaar zijn en het interieur versterken. Er zijn namelijk heel wat uitvoeringen mogelijk. Een huislift van thyssenkrupp is bijvoorbeeld verkrijgbaar in verschillende designs, afmetingen en met diverse technologieën. Er bestaan zelfs al huisliften zonder kabels! Bij elk ontwerp wordt er rekening gehouden met de stijl van de woning, de lichtinval en het ruimtegevoel.

De voordelen van een huislift:

  • Er is maar één vierkante meter oppervlakte nodig.
  • Er kunnen meerdere verdiepingen overbrugd worden, tot wel dertien meter!
  • Een huislift kan tot 400 kg tillen.
  • Een buitenlift is ook mogelijk.

Ontdek de meest innovatieve huisliften van thyssenkrupp: de H100, H200 en H300. Een eigen idee of specifieke wensen? Configureer uw toekomstige huislift alvast hier.

De eigenschappen en voordelen van een traplift

Een traplift is een stoel die langs de trap op een rail wordt bevestigd. De bewoner neemt plaats op de stoel en kan door middel van eenvoudige handbediening de trap op en af gaan. Op die manier kunnen senioren vaak veel langer in hun eigen huis blijven en de bovenverdieping blijven gebruiken. Zeker bij steile of nauwe trappen, of wenteltrappen, kan een traplift soelaas bieden.

De voordelen van een traplift:

  • Een traplift past zowel op een rechte trap als een trap met bochten.
  • Een traplift kan ook op een buitentrap geïnstalleerd worden.
  • U verliest geen plaats, want een traplift wordt intelligent dichtgeklapt of weggedraaid wanneer deze niet gebruikt wordt.
  • Er is helemaal geen hinder voor andere trapgebruikers.
  • Een traplift wordt ontwikkeld in samenwerking met artsen en kinesisten, en is dus 100% ergonomisch en veilig.
  • ...

Ontdek de S200 traplift en Levant traplift van thyssenkrupp.

Kiezen: een traplift of huislift?

Voor mensen die minder goed te been zijn, zijn zowel een traplift als een huislift een goede oplossing. Rolstoelgebruikers of mensen die erg slecht te been zijn, zijn misschien beter gebaat bij een huislift, zodat ze met rolstoel in de lift kunnen plaatsnemen. Met een traplift is dat uiteraard iets moeilijker.

Verder hangt de keuze af van persoonlijke voorkeur, want voor de plaats die beide liften innemen, hoeft u het zeker niet te laten. U kunt altijd een gesprek met één van de adviseurs van TK Elevator aanvragen. Zo krijgt u professioneel advies en kunt u een diepgaande vergelijking maken.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Ja, ik heb interesse in een vrijblijvend bezoek voor een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek TK Elevator

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions