Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Een platformlift in een bestaand appartement: een goed idee?

Een platformlift in een bestaand appartement: een goed idee

Stel: u woont in een appartementsgebouw met drie verdiepingen, waar geen lift aanwezig is. U of één van uw medebewoners moet boven raken met een rolstoel of een scootmobiel. Niet makkelijk als u minder mobiel bent of wanneer u zware voorwerpen naar boven moet krijgen. Kunt u dan eisen van de eigenaar van het gebouw om een lift te installeren in het appartementsgebouw? Want zo zou u wel boven raken … De eigenaar is niet verplicht om aan die vraag te voldoen, maar het is wel zo dat een platformlift in elk gebouw ingepast kan worden.

In deze blog leest u meer over platformliften. Hoe kunt u die in een bestaand gebouw integreren en wat zijn de voordelen?

Praktisch en comfortabel

De naam zegt het zelf: een platformlift is een lift met een platform. Op dat platform kunt u eenvoudig een rolstoel, een scootmobiel of andere zware goederen plaatsen. Zo raken ook minder mobiele mensen makkelijk boven en hoeft u zware voorwerpen niet via de trap naar boven te hijsen. Het handige aan een platformlift? Voor de installatie van dit soort lift moet er geen liftput, machinekamer of dakopbouw voorzien zijn in het gebouw. Het is dus een praktische en comfortabele oplossing om de bouwkundige kosten laag te houden én om eenvoudig boven te raken

Meer mogelijkheden dan een traplift

Platformliften komen voor in uiteenlopende sectoren, denk maar aan magazijnen, winkels en kantoren. Dergelijke liften worden zowel voor goederen als personen gebruikt en verschillen van een gewone traplift. Bij een traplift moet de persoon die de lift gebruikt namelijk nog mobiel genoeg zijn om zelf op de lift te gaan zitten. Een stoel brengt u dan via een rail naar boven. In dit geval is dus onmogelijk om met een rolstoel naar boven te gaan, want die blijft gewoon beneden achter. Met een platformlift kan dit probleem handig omzeild worden. De rolstoel gaat gewoon mee naar boven en u hoeft zelf bijna niks te doen. De lift oprijden, het knopje indrukken en … klaar.

Voordelen van een platformlift

Naast het feit dat een platformlift heel praktisch is voor mensen die minder mobiel zijn, biedt dit soort lift nog heel wat andere voordelen. Er bestaan enkele standaardmodellen, maar het is perfect mogelijk om een lift op maat van de trap te ontwerpen. Een platformlift is trouwens enorm veilig en neemt minder plaats in dan een personen- of andere huislift. Bovendien is de installatietijd van een platformlift zeer kort. Ten slotte is het ook mogelijk om op elke verdieping een knop te plaatsen om de lift op te roepen.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Maak gebruik van ons lentecondities en krijg tot €1000 korting!

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.