Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

TK Elevator onthult MULTI

TK Elevator maakt van de toekomst een realiteit met de onthulling van MULTI, ’s werelds eerste horizontaal-verticale liftsysteem zonder kabels

  • Meer dan 160 jaar na de uitvinding van de traditionele lift zorgt TK Elevator voor een revolutie in de sector, door de eerste functionele MULTI in een 246 meter hoge testtoren in het Duitse Rottweil te onthullen.
  • OVG Real Estate is de eerste klant die met TK Elevator zijn krachten bundelt om het allereerste MULTI-systeem te installeren in zijn vlaggenschip voor projectontwikkeling in Berlijn.
  • De marktlancering versterkt de huidige leiderspositie van TK Elevator in de transformatie van de liftsector en schept nieuwe mogelijkheden voor gebouwen en stadsplanning.

Vandaag pakt TK Elevator uit met een van de meest vooruitziende innovaties in de sector sinds de 19e eeuw:

MULTI, het eerste kabelvrije en zijwaarts bewegende liftsysteem. In plaats van één cabine die in een schacht op en neer gaat, werkt het MULTI-systeem met meerdere cabines die in lusvorm bewegen, net zoals een metrosysteem in een gebouw. Zonder kabels te gebruiken, werkt MULTI met een veilig multifunctioneel remsysteem en redundante draadloze data- en energiesystemen. Het langverwachte concept wordt vandaag werkelijkheid, nu TK Elevator de eerste volledig functionele unit lanceert in zijn daarvoor gebouwde innovatietesttoren in het Duitse Rottweil.

“We denken dat MULTI een echte game-changer is die de manier waarop mensen zich verplaatsen, werken en leven in onze bebouwde leefomgeving, drastisch zal veranderen. MULTI zal de wachttijden verkorten en in gebouwen veel minder ruimte innenem. Dit nieuwe systeem zal een revolutie teweegbrengen in de liftsector.”

Andreas Schierenbeck, CEO van TK Elevator

In het kader van deze wereldprimeur wordt ook de toonaangevende vastgoedmaatschappij OVG Real Estate voorgesteld als de allereerste klant van MULTI. In samenwerking met TK Elevator komen er diverse MULTI-systemen in de nieuwe East Side Tower-building in Berlijn. Het gebouw is bedoeld als aantrekkingspool en staat wereldwijd bekend als een van de landschapsbakens van de Duitse hoofdstad.

Bijna 200 vertegenwoordigers van de bouwsector waren te gast op het event, onder wie toonaangevende promotoren, architecten en ingenieurs van over de hele wereld. Belangrijke deelnemers waren Andreas Schierenbeck, CEO van TK Elevator, Coen van Oostrom, CEO van OVG Real Estate, en Antony Wood, Executive Director van de Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH).

Onze steden blijven groeien, en gebouwen worden groter en hoger om meer mensen te kunnen huisvesten. Stedenbouwkundigen en architecten staan dan ook voor grote uitdagingen om mensen snel en comfortabel op hun bestemming te brengen. MULTI kan tot 50% meer vervoercapaciteit aan en heeft liefst 60% minder piekvermogen nodig dan conventionele liftsystemen. Twee aanzienlijke voordelen voor hoge gebouwen. Bovendien kan MULTI zowel horizontaal als verticaal bewegen, zonder beperking in de hoogte. Daardoor biedt het system ongeziene mogelijkheden voor het ontwerp en de architectuur van gebouwen.

Andreas Schierenbeck over de marktlancering: “We denken dat MULTI een echte game-changer is die de manier waarop mensen zich verplaatsen, werken en leven in onze bebouwde leefomgeving, drastisch zal veranderen. MULTI zal de wachttijden verkorten en in gebouwen veel minder ruimte innenem. Dit nieuwe systeem zal een revolutie teweegbrengen in de liftsector.”

MULTI heeft minder en smallere schachten nodig dan conventionele liften en kan de bruikbare oppervlakte van een gebouw met wel 25% vergroten, wat extra inkomsten uit verhuur of leasing van ruimtes oplevert. Dit is bijzonder belangrijk in de wetenschap dat liften/roltrappen momenteel tot 40% van de vloeroppervlakte van een torengebouw opeisen, afhankelijk van de hoogte van het gebouw.

MULTI vergt ook een veel kleiner piekvermogen, waardoor je de energiebehoeften van een gebouw beter kunt beheren en dus de investeringskosten in de stroomvoorzieningsinfrastructuur flink kunt beperken.

De allereerste MULTI zal geïnstalleerd worden in het nieuwe gebouw van OVG Real Estate in Berlijn. OVG staat bekend om zijn hoogtechnologische project The Edge, dat wereldwijde faam geniet als ‘het duurzaamste kantoorgebouw ter wereld’. Coen van Oostrom, CEO van OVG Real Estate: “We zijn verheugd om samen te werken met TK Elevator en de allereerste MULTI te laten installeren in ons jongste project, The East Side Tower in Berlijn. Dit torengebouw – vlak bij de Mercedes-Benz Arena en palend aan de Warschauer Strasse – wordt een nieuwe baken in de Berlijnse skyline. OVG wil voortdurend innoveren in slimme technologie, duurzaamheid en welzijn. Op die manier blijven we iedereen een stapje voor. De toekomstgerichte technologie van MULTI sluit perfect aan bij dit speerpuntproject van OVG.”

“Dit is misschien wel de allergrootste ontwikkeling in de sector sinds de uitvinding van de veiligheidslift zowat 165 jaar geleden. De ‘heilige graal’ voor liften was een stap verder gaan dan opgetrokken worden door een kabel die onder spanning staat, door te evolueren naar een systeem dat ook schuine en horizontale bewegingen mogelijk maakt. MULTI is met geen enkel ander marktproduct te vergelijken en toont echt welke mogelijkheden dit systeem in petto heeft. Deze techniek kan de sector in al zijn geledingen transformeren, de vormgeving van torengebouwen veranderen, basisontwerpen veel efficiënter maken en de connectiviteit in gebouwen verbeteren.”

Antony Wood, Executive Director van CTBUH

MULTI wordt voor het eerst in gebruik genomen

MULTI wordt voor het eerst in gebruik genomen in de 246 meter hoge testtoren in het Duitse Rottweil, waar het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van thyssenkrupp is gevestigd. Deze toren werd speciaal ontworpen met een blik op de toekomst. Thyssenkrupp test en certificeert er zijn innovaties in lifttechnologie. Met 12 testschachten en liftsnelheden tot 18 meter per seconde biedt deze toren weergaloze perspectieven voor de steden en gebouwen van morgen. Drie schachten zijn bedoeld om het kabelloze MULTI-liftsysteem te testen.

Lees meer over MULTI op: https://multi.thyssenkrupp-elevator.com/

Over OVG Real Estate

OVG Real Estate is een van de meest succesvolle projectontwikkelaars in Europa en is toonaangevend in de ontwikkeling van kantoorgebouwen. Het bedrijf bepaalt al meer dan 20 jaar de norm inzake welzijn, duurzaamheid en technologiegerichte gebouwen. Als specialist in slimme en toekomstgerichte oplossingen groeide OVG uit van een traditionele ontwikkelaar tot een technologiebedrijf.

Over CTBUH

De Council on Tall Buildings and Urban Habitat is ’s werelds grootste referentie voor vaklui die zich bezighouden met het bedenken, ontwerpen, bouwen en beheren van torengebouwen en steden van de toekomst. De raad werd opgericht in 1969 en heeft zijn hoofdzetel in de historische Monroe Building in Chicago. De CTBUH is een non-profitorganisatie met een Aziatische zetel aan de universiteit van Tongji, in Shanghai, een Research Office aan de Iuav-universiteit in Venetië, Italië, en een Research & Academic Office aan het Illinois Institute of Technology in Chicago. De CTBUH vergemakkelijkt de uitwisseling van de meest recente kennis over torengebouwen wereldwijd via publicaties, onderzoek, events, werkgroepen, internetbronnen en zijn uitgebreide netwerk van internationale vertegenwoordigers. De onderzoeksafdeling van de raad verricht baanbrekend werk in het onderzoek naar de volgende generatie van torengebouwen, door bij te dragen aan origineel onderzoek naar belangrijke problemen inzake duurzaamheid en ontwikkeling. De gratis databank van de raad over torengebouwen, het Skyscraper Center, wordt dagelijks bijgewerkt met gedetailleerde informatie, afbeeldingen, gegevens en nieuwsfeiten. Daarnaast ontwikkelde de CTBUH de internationale standaarden voor het opmeten van de hoogte van torengebouwen, en is de raad een erkend orgaan om titels als ‘het hoogste gebouw ter wereld’ uit te reiken.”

Over thyssenkrupp Elevator

thyssenkrupp Elevator overkoepelt de wereldwijde activiteiten van de groep op het gebied van systemen voor personenvervoer. Met een omzet van 7,5 miljard euro in het boekjaar 2015/2016 en klanten in 150 landen heeft thyssenkrupp Elevator zich in amper 40 jaar tijd uit het niets opgewerkt tot een van ’s werelds grootste fabrikanten van liften, dankzij de unieke engineeringmogelijkheden van het bedrijf. Het telt meer dan 50.000 hoogopgeleide werknemers en biedt slimme en innovatieve producten en diensten die afgestemd zijn op de individuele behoeften van elke klant. De portefeuille van thyssenkrupp Elevator omvat personen- en goederenliften, roltrappen en -paden, passagierstunnels, trap- en platformliften, alsook serviceoplossingen op maat voor alle producten. De meer dan 900 vestigingen wereldwijd garanderen een uitgebreid verkoop- en servicenetwerk dat dicht bij de klant staat.

thyssenkrupp

thyssenkrupp is een gediversifieerde industriële groep die traditioneel sterk staat in materialen en haar kapitaalgoederen en dienstverlenende bedrijven ziet groeien. Zo’n 156.000 werknemers in bijna 80 landen werken met passie en technologische knowhow aan het ontwikkelen van hoogstaande producten en slimme industriële processen en diensten voor duurzame vooruitgang. Hun vaardigheden en engagement vormen de basis van ons succes. In het boekjaar 2015/2016 realiseerde thyssenkrupp een omzet van ongeveer 39 miljard euro.

Dankzij onze technische expertise in de segmenten Mechanical, Plant en Materials stellen we onze klanten in staat om op de internationale markt een stapje voor te zijn en innoverende producten te vervaardigen op een kostenefficiënte en grondstofbesparende manier. Technische vooruitgang en innovatie, gekoppeld aan de sterkte van de groep, zijn belangrijke factoren waardoor wij gelijke tred kunnen houden met de ontwikkelingstrends op de internationale markten, kunnen groeien op de markten van de toekomst, en solide en stabiele winsten, cashflows en waardegroei kunnen genereren.

Ja, ik heb interesse in een vrijblijvend bezoek voor een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek TK Home Solutions

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions