Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Een huislift is luxe voor nu en geruststelling voor later

Steeds meer moderne woningen beschikken over een stijlvolle huislift. Een lift in huis geeft uw woning niet alleen luxueuze uitstraling, het biedt ook veel comfort. Zeker als u een dagje ouder wordt, kan een huislift soms een echte noodzaak blijken. Wat uw redenen ook zijn om voor een huislift te kiezen, dankzij de moderne technologie hebt u de keuze uit mooie en compacte modellen.

Huisliften van TK Home Solutions (voorheen thyssenkrupp): een eenvoudige installatie

Kiezen voor een huislift van TK Home Solutions is kiezen voor eenvoud, betrouwbaarheid en veiligheid. De installatie van onze huisliften verloopt eenvoudiger dan u misschien denkt. Wij kunnen al vanaf één vierkante meter beschikbare ruimte een huislift inbouwen in uw nieuwbouwwoning of bestaande woning. De huislift wordt volledig aangepast aan uw wensen en behoeften, en op maat geïnstalleerd in functie van de technische mogelijkheden. TK Home Solutions biedt u de keuze uit verschillende modellen en varianten. Zo kunt u de lift kiezen die u het meeste comfort oplevert en die echt past bij uw woning.

Het is dus geen verrassing dat onze realisaties een divers karakter hebben. Een herenhuis van vier verdiepingen bijvoorbeeld, waarbij we rekening houden met de authenticiteit, de lichtinval en het ruimtegevoel van het huis. Een strakke eigentijdse woning, waarin een brede lift met afgelijnd design vlot communiceert met de architectuur. Of een biermuseum waar de lift samensmelt met de koperen elementen van het interieur.

Denkt u erover om een lift te laten plaatsen bij u thuis? Contacteer dan geheel vrijblijvend onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Welke soorten huisliften zijn er?

Professionele installatie en onderhoud

Een lift laten plaatsen is vaak eenvoudiger dan u denkt. Er zijn geen complexe of ingrijpende verbouwingen voor nodig. Onze adviseurs en experts begeleiden u bij elke stap en verzorgen de volledige installatie. Bovendien kunt u kiezen voor ons jaarlijks onderhoud om uw lift in topconditie te houden. Onze technische afdeling beschikt over de kwaliteitslabels ISO14001 en OHSAS18001, en we garanderen u een veilige en betrouwbare installatie. Bovendien is onze onderhoudsdienst dag en nacht bereikbaar en hebben we altijd een technieker bij u in de buurt om eventuele problemen snel op te lossen.

Niet alleen voor nieuwbouwwoningen

Wordt u een dagje ouder en bent u minder mobiel dan vroeger? U wilt natuurlijk graag in uw eigen woning blijven wonen, en daar bieden onze liften de oplossing voor. Onze compacte liften kunnen in de meeste bestaande woningen worden geïnstalleerd. Het is een misvatting om te denken dat enkel nieuwbouwwoningen geschikt zijn voor de plaatsing van een lift. Dit was vroeger inderdaad het geval, maar de technologie heeft veel vooruitgang geboekt. Ook zonder al te veel aanpassingen kan er wellicht een lift van TK Home Solutions in uw woning worden geïnstalleerd. Onze moderne en compacte huisliften zijn zo ontworpen dat er weinig ruimte nodig is voor de liftschacht. Bovendien zijn de liften van tegenwoordig minder complex dan vroeger, waardoor ze betaalbaarder zijn geworden.

Een lift in huis is een goede investering

Als u een lift in huis laat plaatsen zorgt u er niet alleen voor dat uw woning comfortabel en toegankelijk wordt, het verhoogt ook de waarde van uw huis. Voor wie minder mobiel is, is de huislift een goed alternatief voor een traplift. Daarnaast biedt een huislift extra voordelen die u helpen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Dankzij de huislift kunt u uw was en boodschappen van de ene verdieping naar de andere brengen, of uw rolstoel of rollator op alle verdiepingen gebruiken.

Een huislift van TK Home Solutions

Onze liften maken uw woning comfortabeler en bieden u meer bewegingsvrijheid. De liften van TK Home Solutions zijn bovendien stil in gebruik. Ze zijn ook ontworpen op basis van onze strenge normen, die verder gaan dan de wettelijke vereisten. Zo beschikken al onze liften over overbelastingsbeveiliging, overtoerentalregeling, nood- en veiligheidsstop, een noodtelefoon en inklembeveiliging.

Een stijlvolle lift die in bijna elke woning past

Ook in een woning met verschillende verdiepingen verloopt de installatie van een lift meestal erg vlot. Voor de plaatsing van een huislift is namelijk niet veel ruimte nodig. De liften van TK Home Solutions kunnen al worden ingebouwd in een vrije ruimte van slechts één vierkante meter. Ze hebben geen machinekamer nodig en de vereiste putdiepte (ruimte onder de lift) is minimaal. Daarnaast zijn onze modellen eenvoudig in gebruik, zeer onderhoudsvriendelijk dankzij hun innovatieve ontwerp en bijzonder energiezuinig, met een standaard stroomaansluiting (230 V). Uiteraard passen we de lift aan op basis van uw wensen. Zo krijgt u een lift die perfect past bij uw interieur.

Uw eigen huis rolstoeltoegankelijk

Onze liften op maat kunnen probleemloos geschikt worden gemaakt voor rolstoelgebruikers. Hierdoor kunt u ook met een rolstoel in uw eigen vertrouwde woning blijven wonen. Dankzij de lift bereikt u opnieuw alle verdiepingen van uw woning met uw rolstoel. Onze adviseur komt vrijblijvend bij u langs om uw woning op te meten en uw wensen te bespreken.

Een huislift kopen: hoe het werkt

Denkt u erover om een huislift te kopen van TK Home Solutions? Dan kunt u vandaag nog vrijblijvend contact opnemen met onze experts. Zij zullen u alle informatie geven over de verschillende opties en uw vragen beantwoorden. Overigens vindt u waarschijnlijk al veel antwoorden op onze pagina met veelgestelde vragen.

En de volgende stap? Onze adviseur komt bij u langs om uw woning op te meten en de mogelijkheden te bespreken. Daarna maken we de lift op maat in onze eigen fabriek en komen onze techniekers deze bij u thuis installeren.

Veelgestelde vragen over huisliften

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor de installatie van een huislift. Onze klanten stellen ons dan ook regelmatig vragen over de geschiktheid van hun woning voor de plaatsing van een lift, de keuze voor een binnen- of buitenlift, de veiligheid van onze liften, en natuurlijk ook de kostprijs. Onze adviseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Daarnaast hebben we ook een pagina met antwoorden op veelgestelde vragen.

Wilt u graag een persoonlijk gesprek met onze adviseurs over de eventuele installatie van een huislift? Bel ons dan op het gratis nummer 0800 12 697.

Ja, ik heb interesse in een vrijblijvend bezoek voor een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek TK Elevator

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur TK Home Solutions

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een lift in huis?

Om te weten hoeveel een lift bij u thuis zou kosten, is het belangrijk om te weten welk type lift u nodig heeft. Denkt u erover om een traplift te laten plaatsen, of kiest u eerder voor een huislift? De prijs van een traplift of stoellift is veel lager dan de prijs van een huislift.

Het voordeel van een huislift is dat deze erg eenvoudig in gebruik is, geschikt is voor rolstoelgebruikers, en ook kan worden gebruikt om meubels of andere zware lasten mee te transporteren. Maar de installatie van een dergelijke lift vereist een grote verbouwing, wat dus leidt tot (veel) hogere kosten.

Een traplift (of stoellift) is dan weer perfect geschikt om één persoon tegelijk naar boven en beneden te vervoeren, en kan op vrijwel elke trap en in elke woning geïnstalleerd worden zonder ingrijpende verbouwingen. Bovendien kunt u met een traplift uw trap nog gewoon blijven gebruiken. De prijs van de traplift en installatie is afhankelijk van het type trap dat u heeft, bij een rechte trap is de kostprijs lager dan bij een trap met één of meerdere bochten.

Om een idee te krijgen van de prijsklasse voor de installatie van een traplift bij u thuis, kunt u een kijkje nemen op onze vergelijkingspagina.

Hoeveel kost een huislift in een nieuwbouw?

Een huislift laten installeren is een grote investering, zeker als een bestaande woning moet worden aangepast. Als u echter een nieuwbouwwoning koopt, kan het de moeite lonen om in de ruwbouwfase reeds de nodige ruimte en technische schachten te voorzien voor de latere plaatsing van een lift. Zo kunt u veel eenvoudiger een lift installeren op het moment dat u deze nodig heeft. Aarzel dus niet om deze optie met de architect en aannemer van uw woning te bespreken.

Hoeveel kost een eenvoudige lift?

Als we het hebben over een eenvoudige lift, dan bedoelen de meeste mensen een traplift (ook wel stoellift genoemd). De installatie van een huislift is namelijk veel minder eenvoudig, waardoor de kostprijs ook veel hoger ligt.

Onze adviseurs geven u graag meer informatie over de verschillende liftmodellen die we aanbieden, en ze komen persoonlijk bij u langs om geheel vrijblijvend een offerte op maat te maken.

Wat is de levensduur van een lift?

De levensduur van een lift is afhankelijk van veel factoren. De belangrijkste factor is natuurlijk hoe vaak de lift wordt gebruikt. Hoe meer ritten u met de lift maakt, hoe sneller bepaalde onderdelen zullen moeten worden vervangen. Door goed en regelmatig onderhoud kunt u de levensduur van uw huislift verlengen. Gemiddeld moet u erop rekenen dat na 15 jaar gebruik sommige onderdelen van de lift aan vervanging toe zullen zijn, maar dat hoeft niet te betekenen dat u de volledige lift moet vervangen.

Wie betaalt het onderhoud van een lift?

Een lift heeft regelmatig onderhoud nodig om een veilige en betrouwbare werking te garanderen. Ook om de levensduur van de lift te verlengen, is een goed onderhoud essentieel. In principe is het natuurlijk de verantwoordelijkheid van de eigenaar om voor het onderhoud te zorgen en hier dus de kosten van te dragen. In een appartementsgebouw is dit de gedeelde verantwoordelijkheid van alle mede-eigenaars.

Als u een huislift in uw eigen woning heeft laten installeren, dan kunt u daar bij TK Home Solutions meteen ook een onderhoudscontract voor afsluiten. Zo worden de kosten van het onderhoud van uw lift voorspelbaar, inclusief werkuren en verplaatsingskosten, zonder zorgen en rompslomp.

Hoe groot is de kans dat je vastzit in een lift?

Het is voor veel mensen een angstaanjagend idee om vast te komen zitten in een lift. Gelukkig gebeurt dit slechts heel zelden, en zorgt een regelmatig onderhoud van liften ervoor dat defecten bijna nooit voorkomen. Om u een idee te geven, uit statistieken blijkt dat liften slechts 1 op 100.000 keer dat ze worden gebruikt komen vast te zitten.

Maar zelfs al is de kans op vastzitten in een lift dus echt miniem, toch beschikken alle liften over een noodknop waarmee u onmiddellijk een technieker kunt oproepen mocht uw lift onverwacht toch komen vast te zitten. Deze techniekers zijn 24/7 bereikbaar en bevinden zich altijd bij u in de buurt, zodat ze het probleem snel kunnen oplossen.

Kan een lift neerstorten?

We kennen het beeld van een lift in vrije val allemaal wel uit rampen- en actiefilms, maar in het echt gebeurt dit gelukkig nooit. Tegenwoordig heeft elke lift namelijk een snelheidsbegrenzer, die ervoor zorgt dat de lift blokkeert als hij te snel beweegt. Daarnaast is het wettelijk verplicht om een lift regelmatig te laten nakijken en onderhouden, waardoor u er zeker van kunt zijn dat alle veiligheidssystemen van een huislift correct functioneren. Ten slotte heeft elke lift ook nog een ultieme beveiliging, de zogenaamde ‘vanginstallatie’ die ervoor zorgt dat de lift nooit met een hoge snelheid kan neerstorten.

Hoe vaak moet een lift onderhouden worden?

Het is belangrijk om een verschil te maken tussen verplicht en aanbevolen onderhoud van een lift. Voor een huislift is het wettelijk verplichte onderhoud afhankelijk van hoeveel verdiepingen deze lift bedient en in wat voor gebouw deze is geïnstalleerd.

Voor trapliften geldt geen wettelijke onderhoudsverplichting, maar is regelmatig onderhoud wel verplicht voor de garantie. Hoe vaak dit onderhoud nodig is, zal afhangen van hoe vaak de lift wordt gebruikt en het afgesloten onderhoudscontract.

Hoeveel kost het plaatsen van een lift?

De prijs voor de plaatsing van een lift is afhankelijk van het type lift en de eventuele aanpassingen die nodig zijn aan de woning of het gebouw. Voor de installatie van een huislift in een woning die hier niet op is voorzien, zijn vaak ingrijpende verbouwingen nodig die het prijskaartje gevoelig doen stijgen. In vergelijking is de installatie van een traplift veel eenvoudiger en dus goedkoper.

Voor zowel huis- als trapliften geldt dat de prijs van een installatie deels zal bepaald worden door de gewenste uitvoering en opties. Bekijk onze vergelijkingspagina (trapliften) om een idee te krijgen van de kosten voor de installatie van een traplift. Wilt u de precieze kostprijs kennen van een huislift in uw woning? Neem dan contact op met onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte op maat.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een huislift?

Om te weten of u genoeg vrije ruimte in uw huis heeft om een huislift te installeren, moet u eerst kijken naar de standaardafmetingen die fabrikanten aanbieden. Onze vuistregel is dat u minimaal één vierkante meter vrije ruimte nodig heeft voor de installatie van een lift. Onze huisliften hebben een compact ontwerp, waardoor slechts een kleine liftput nodig is. Bovendien hebben ze geen machinekamer nodig. Onze kleinste huislift, de H100, heeft als minimale buitenmaat 90 x 94 cm, tot maximaal 144 x 154 cm. U kunt onze Huisliften-configurator gebruiken om de verschillende opties te bekijken, of neem contact op met onze adviseurs voor meer informatie.