Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Terug in de tijd… de allereerste traplift

de allereerste traplift van thyssenkrupp Home Solutions

In januari 1957, exact 60 jaar geleden, leverde TK Home Solutions, toen nog De Reus genaamd, bij onze noorderburen de allereerste traplift. De ‘Monolift’ was een heel zware constructie… en degelijk, die met staaldraad naar boven werd getakeld en op eigen gewicht weer naar beneden kwam.

De eerste traplift was alleen voor rechte trappen, maar daar bleef het niet bij…

De eerste traplift kon alleen op rechte trappen gemonteerd worden. Al snel werd een tweede versie van die traplift op de markt gebracht, die ook op trappen met een overloop en met bochten kon gemonteerd worden en waarbij de staalkabel werd vervangen door wrijvingswielen. In een volgende fase werd een nieuw model traplift gelanceerd waarbij in de stoel aandrijving werd voorzien en met een tandheugel in de rail.

De huidige traplift past op iedere trap

Ondertussen hebben de trapliften nog heel wat ontwikkelingen achter de rug. Het huidige traplift-topmodel van TK Home Solutions, de Flow Swing, past op iedere trap en is uitgerust met de unieke gepatenteerde ASL-Technologie. Dankzij die technologie kan de Flow Swing bijna altijd aan de binnenzijde van de trap geplaatst worden, in plaats van aan de buitenzijde. De trapleuningen kunnen blijven en de brede veilige kant van de trap is altijd toegankelijk.

Veiligheid troef

De huidige trapliften zijn ook een stuk veiliger dan vroeger. Alle thyssenkrupp trapliften voldoen aan de strenge Europese richtlijn EN 81:40. De Flow Swing traplift is bijvoorbeeld uitgerust met de nodige veiligheidsvoorzieningen, zoals een nooddaalsysteem, klembeveiliging en gebogen armleuningen. Daarnaast kan de Flow Swing uitgerust worden met gordeldetectie, waardoor de traplift niet gaat rijden zolang de gordel niet is vastgemaakt.

Kortom, er is veel veranderd in 60 jaar.

Ja, ik heb interesse in een vrijblijvend bezoek voor een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek TK Home Solutions

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions