Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

TK Elevator geeft 5 tips bij hoge temperaturen

Als u ouder wordt, kunt u steeds meer last krijgen van de hitte. Hoewel uw lichaam wel vocht nodig heeft, hebt u minder snel een dorstgevoel, en zweten helpt uw lichaam niet meer zo goed afkoelen als voorheen. Wij geven u graag 5 tips om de warme dagen gezond door te komen.

1. Drink voldoende water

Probeer minstens twee liter water per dag te drinken, ook als u geen dorst heeft. Als u transpireert, wordt zelfs aanbevolen minimaal 3 liter water te drinken. Voor de afwisseling kunt u naast water ook bijvoorbeeld vruchtensap, bouillon of melk drinken.

2. Goed eten

Bij hoge temperaturen hebt u vaak minder honger. Toch is het belangrijk voldoende te eten, omdat uw lichaam door de warmte wat zwakker aan kan voelen. Kies voor een lichte maaltijd zoals een salade en probeer regelmatig groente en fruit te eten.

3. Houd uw huis koel

Probeer de warmte zo veel mogelijk buiten uw woning te houden. Houd zolang de zon schijnt de gordijnen, lamellen, ramen en deuren dicht. Open alle zonwering inclusief ramen en deuren zodra de zon onder is, zodat de wind uw woning kan afkoelen. Gebruik daarnaast zo min mogelijk elektrische apparaten. Deze warmen uw woning ook op.

4. Beweeg niet te intensief

Probeer uzelf niet te overbelasten met lange wandelingen of inspannende activiteiten in de buitenlucht. Of kies een tijdstip waarop het niet zo warm is om toch uw activiteit uit te voeren, vroeg in de ochtend of ’s avonds. Heeft u het toch erg warm gekregen? Maak uw gezicht dan nat met koud water, of houd uw polsen en handen onder de kraan. Let wel op dat het water niet té koud is, de hoge temperatuurverschillen zijn niet prettig voor uw lichaam.

5. Let op u zelf

Wees tijdens de warmte extra alert op de signalen van uw lichaam. Voelt u zich duizelig of slapjes? Neem dan even wat rust in een koele ruimte of ergens in de schaduw en neem iets te eten en te drinken. Vraag waar nodig naasten om een oogje in het zeil te houden.

Ja, ik heb interesse in een vrijblijvend bezoek voor een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek TK Home Solutions

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions